Heeft u reeds ervaring als zeiler en wilt u wat meer spanning en avontuur en zelfstandig zeilen? Dan kunt u mee met de gevorderde zeilvakantie in Griekenland. Wij zullen met een groep van gevorderde zeilers de Griekse wateren gaan verkennen. Boek hieronder uw Griekse zeilvakantie voor gevorderde zeilers!

Zeilvakanties en zeilcursussen

Waarom Kiezen Voor Een Zeilvakantie in Griekenland?

Griekenland is een paradijs voor zeilers. Met meer dan 6.000 eilanden en een kustlijn van ongeveer 16.000 kilometer biedt het land een schat aan mogelijkheden voor avontuurlijke zeilers. De Egeïsche en Ionische Zee bieden verschillende uitdagende routes met ideale zeilomstandigheden zoals constante wind, helder water en tal van beschutte ankerplaatsen.

De Ionische Zee: Rustige Wateren en Pittoreske Dorpjes

Voor gevorderde zeilers die op zoek zijn naar een wat rustiger, maar toch uitdagend vaargebied, is de Ionische Zee een uitstekende keuze. Hier vindt u minder sterke winden, maar wel veel interessante eilanden zoals Corfu, Kefalonia en Zakynthos. U kunt genieten van het kristalheldere water, pittoreske dorpjes en historische bezienswaardigheden.

De Egeïsche Zee: Uitdagende Winden en Authentieke Eilanden

De Egeïsche Zee is ideaal voor gevorderde zeilers die houden van uitdaging en avontuur. Hier zijn de winden vaak sterker, vooral tijdens de Meltemi-periode in de zomermaanden. Deze noordelijke wind zorgt voor spannende zeilomstandigheden en maakt routes langs eilanden als Mykonos, Santorini en Paros bijzonder aantrekkelijk.

Zeiltochten in de Saronische Golf

De Saronische Golf biedt een mix van uitdagende zeilroutes en rustige ankerplaatsen. Dit gebied, dicht bij Athene, is perfect voor gevorderde zeilers die ook van culturele uitstapjes houden. Bezoek eilanden zoals Hydra, Spetses en Poros en ontdek de rijke geschiedenis en cultuur van deze regio.

Waar Op Te Letten Bij Het Kiezen van een Zeilvakantie Aanbieder

Bij het kiezen van een aanbieder voor uw zeilvakantie in Griekenland, is het belangrijk om op een aantal zaken te letten:

1. Ervaring en Reputatie: Kies een aanbieder met een goede reputatie en voldoende ervaring in het organiseren van zeilvakanties voor gevorderden.
2. Veiligheid: Zorg ervoor dat de aanbieder voldoet aan alle veiligheidsnormen en beschikt over goed onderhouden boten en ervaren schippers.
3. Flexibiliteit: Kijk of de aanbieder flexibiliteit biedt in routes en activiteiten, zodat u uw vakantie kunt aanpassen aan uw wensen en vaardigheden.
4. Groepsgrootte: Controleer de maximale groepsgrootte; kleinere groepen zorgen vaak voor een meer persoonlijke ervaring en betere begeleiding.
5. Voorzieningen: Informeer naar de voorzieningen aan boord, zoals hutten, sanitair en kookfaciliteiten, om ervoor te zorgen dat ze aan uw verwachtingen voldoen.

Boek Uw Avontuurlijke Zeilvakantie Vandaag Nog!

Bent u klaar voor een onvergetelijk zeilavontuur in Griekenland? Boek dan nu uw zeilvakantie voor gevorderden en ontdek de prachtige Griekse wateren met gelijkgestemde zeilers. Beleef de spanning van het navigeren door uitdagende routes, geniet van de adembenemende uitzichten en ervaar de rijke cultuur en geschiedenis van Griekenland vanaf het water.

Klaar om het anker te lichten? Zet koers naar uw volgende avontuur en maak van uw zeilvakantie in Griekenland een ervaring om nooit te vergeten!

Aanbiedingen naar Griekenland - Ross Holidays