Wanneer u een bestemming zoekt om te zeilen, bent u in Griekenland op de juiste plek om uw zeilvakantie door te brengen. Griekenland wordt gezien als beste zeilbestemming van Europa. In dit land kunt u op verschillende mooie plekken op een flottielje meezeilen, maar is het ook mogelijk zelf een zeilboot te huren. Er zijn verschillende schitterende bestemmingen in Griekenland om te zeilen. Zo kunt u leuk gaan eilandhoppen in Griekenland en met name de bestemmingen in de Ionische Zee en de Argolische Golf zijn populair. Hieronder worden vijf tips gegeven van zeilbestemmingen in Griekenland.

Top 5 zeilbestemmingen in Griekenland

 • Saronische en Argolische Golf
  Na het vertrek uit Athene, wordt er gezeild op een rustige, stabiele wind. De Saronische en Argolische golf zit vol met leuke kleine plaatsjes. Poros, Hydra, Epidavros, Aegina, Spetsas, Methana en Vaathi zijn dorpjes die je tegen kunt komen tijdens deze zeiltocht. Verder zijn er leuke baaien te bezoeken.
 • Ionische Zee
  Zeilvakantie in Griekenland Boeken
  In de Ionische Zee kan er gezeild worden naar Corfu en Lefkas. Met name Corfu wordt gezien als snorkelparadijs, vanwege de grindstranden. Beide eilanden zijn erg groen in vergelijking met de rest van Griekenland. De Ionische eilanden liggen aan de westkust van Griekenland. Op deze koers staat een rustige wind. Er zijn genoeg baaien om aan te meren. Zo heb je plaatjes waar je heen kunt voor rust en plaatsjes waar je vertier kunt opzoeken. Tijdens de tocht in de Ionische Zee is het mogelijk om langs plaatsjes te zeilen als Nidri, Sivota, Vaathis, Vounagi en Paleros.
 • Cycladen
  In dit gebied kan je in geval van de Meltime, uitwijken naar de Saronische Golf. Omdat er in dit gebied een harde wind waait, is dit gebied alleen geschikt voor ervaren zeilers. Met name de zogenaamde Meltemi wind, die boven de Egische Zee kan ontstaan, is een harde wind. Windkracht 7 of 8 wordt kan dan ook al snel bereikt worden bij deze Meltemi wind. Varen met windkrachten boven 6 beaufort is uitgesloten door verzekeraars, dus houd daar rekening mee.
 • Dodekanesos
  De eilanden van Dodekanesos liggen ten zuiden van de Noord eilanden en ten oosten van Turkije. In de Dodekanesos zijn vier grote eilanden te vinden: Rhodos, Karpathos, Kos en Kalymnos. De andere kleinere eilanden zijn onder andere Astypalaia, Tilos, Leros, Patmos, Halki, Karpathos, Kastelorizo, Lipsi, Nisyros, Symi. Verder vallen een aantal onbewoonde rotsformaties ook onder deze groep. In dit gebied worden Rhodos, Kos, Patmos, Leros en Kalimnos als de belangrijkste eilanden gezien voor toeristen. Met name in Kos en Rhodos zijn veel bezienswaardigheden en excursies maar ook uitgaansgelegenheden en sportmogelijkheden. Het meest groene eiland is Rhodos. Voor rust en de oorspronkelijke sfeer, kunnen de overige eilanden het best bezocht worden.
 • Sporaden
  Tegenover Pilion bevinden zich de Sporaden. Dit zijn groene eilanden met mooie stranden. De pittoreske dorpjes met kastelen, kerken en kloosters zijn elementen die unieke beelden op deze eilandengroep vormen. De eilandengroep is vanaf de 10e eeuw voor Christus bewoond en kende in de geschiedenis grote welvaart. De eilanden in deze eilandengroep kennen een heuvelachtig karakter. Met name personen die komen voor de rust, zijn in de Sporaden aan het juiste adres.

Zeilvakantie in Griekenland Boeken

Bent u ook toe aan een heerlijke zeilvakantie in Griekenland? Neem dan contact met ons op via het contact/offerte aanvraag formulier aan de rechterkant van deze pagina en wij sturen u binnen 1 dag een scherpe offerte zonder af te doen van uitstekende kwaliteit en service. Wij hebben al jarenlange praktijkervaring met zeilvakanties over de hele wereld. Wij nemen alle mogelijke obstakels, verzekeringen en benodigde papieren voor u uit handen zodat u zorgeloos op reis kunt. Tevens zijn onze schippers ervaren en zijn echte kenners van de zee en natuuromstandigheden. Kortom, u bent bij ons in goede handen.